DA'91 en SPA willen aftreden minister Van Dijk-Silos
07 Jul 2016, 00:38
foto


DA91 en de SPA vinden dat minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie met haar uitspraken over de rechterlijke macht destabiliserend bezig is geweest naar de gemeenschap. De minister heeft volgens deze buitenparlementaire politieke partijen blijk gegeven het niet zo nauw te nemen met de nationaal en internationaal geldende principes van de scheiding der machten. Haar uitspraken zijn beledigend naar de rechterlijke macht toe en ongenuanceerd. Ook de beschuldigingen naar bevriende naties worden ernstig afgekeurd. DA91 en SPA vinden dat de minister moet aftreden.

De politieke organisaties vinden dat de situatie niet beperkt is tot het nationaal verlies van vertrouwen in de regering, maar vooral in de justitiële autoriteiten van het land en heeft ook internationale repercussies met mogelijk schadelijke gevolgen voor onze gemeenschap. Dit optreden is nadelig voor de reeds fragiele nationale economie, daar de minister in tegenstelling tot wat de regering in een officiële nota naar Canada bestreed, namelijk de veiligheidssituatie rond toerisme, nu publiekelijk een onveilige situatie propageert.

De ontboezemingen en het disrespectvol handelen van de minister, komen volgens DA'91 en SPA neer op het hanteren van structurele ondermijning van de rechterlijke macht en de trias politica door de regering. Door het voorstaan van klasse justitie is er ernstige onvrede en twijfel over de competentie van de minister evenals een toenemend gevoel van rechtsonzekerheid, ontstaan onder de bevolking.

DA’91en SPA eisen dat de president terstond de volksvertegenwoordiging in het openbaar opheldering verschaft in wat nu daadwerkelijk de feiten zijn. DA’91 en SPA eisen dat minister Van Dijk-Silos bedankt wordt, aangezien het vertrouwen in haar geschaad is. Als politieke partijen zien DA’91 en SPA het als hun plicht te eisen dat de volksvertegenwoordiging met spoed bijeenkomt om de bevolking, zoals dat hoort in een democratisch en rechtsstatelijk bestel, van de juiste informatie te voorzien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May