Caricom-top geeft verklaring over situatie in Suriname
06 Jul 2016, 19:05
foto
President Desi Bouterse tijdens de Caricom staatshoofdenvergadering. (Foto: GINA)


President Desi Bouterse heeft de situatie in Suriname tijdens een bijeenkomst met staatshoofden besproken op de 37e Caricom Staatshoofdenvergadering in Georgetown, Guyana. Hij heeft de conferentie op de hoogte gebracht van de jongste ontwikkelingen in het land, waarvoor de vergadering haar waardering heeft uitgesproken.

In een verklaring zegt de vergadering dat zij erkent dat de huidige situatie in Suriname een interne zaak is die moet worden aangepakt en opgelost door de regering en de bewoners van het land zelf. Ook beaamt de vergadering het recht van de regering en de burgers van Suriname om de situatie op te lossen binnen de Grondwet en andere geldende wetten in het land en de beslissingen van De Nationale Assemblee.

De Caricom-top bevestigt de getoonde bereidwilligheid van president Bouterse dat zijn regering bij handelingen de Grondwet en de beslissingen van het parlement zal respecteren. Bouterse heeft de staatshoofdenvergadering van de Caribische Gemeenschap bijgewoond samen met de ministers van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Politie. De top is vandaag afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May