ABOP: Lering trekken uit universeel karakter Ied-ul-Fitr
06 Jul 2016, 07:52
foto


Als natie is het belangrijk om vooral de eenheid en saamhorigheid te koesteren die door onze Moslimbroeders en -zusters tijdens Ramadan is getoond. Tijdens het vasten gaat het ook om solidariteit en harmonie, eigenschappen die wij als land voor nu hard nodig hebben. De ABOP roept op tot het verduurzamen van deze belangrijke eigenschappen binnen elk beleidsgebied.

Ied-ul-Fitr markeert het einde van de vastenmaand. Vanwege de slechte sociaal economische situatie in het land, wordt het in alle opzichten steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Maar wees onwankelbaar in uw geloof en standvastig in de overtuiging. De ware geest van Ied-ul-Fitr ervaren, betekent ook dat we het universele karakter hiervan zoals zelfbeheersing, verdraagzaamheid, tolerantie, samenwerken, respect en dienstbaarheid, tot ons nemen.

Echter is het belangrijk om ook te kijken naar de periode tot vóór Ied-Ul Fitr. Wat hebben de belijders van dit geloof ondervonden? Als gelovigen weten we dat reinheid en het vasten een heilzame werking hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gezien de omstandigheden waarin wij als land ons bevinden, is het belangrijk dat we ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid zullen moeten na streven. De Moslimbroeders en -zusters van ons zijn in deze periode voorgegaan. De ABOP is ervan overtuigd dat als wij lering trekken deze zeker tot heil kan dienen voor de natie.

De bede van de ABOP gaat in de naam van de Almachtige, vooral richting de leiding van het land opdat zij ook de ware geest van Ied-ul Fitr ervaart en dat dit doorsijpelt naar elk individu. De ABOP wenst de samenleving, in het bijzonder onze Moslimbroeders en -zusters een gezegende Ied-ul-Fitr toe.
Ied Mubarak!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May