Militairen zullen politie in Saramacca ondersteunen
05 Jul 2016, 14:47
foto
Assembleelid Mahinder Jogi vraagt de regering om militairen in te zetten bij criminaliteitsbestrijding. (Foto: Raoul Lith)


Op voorstel van Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft de regering besloten om militaire ondersteuning te geven aan de politie in Saramacca, met name post Monkshoop. Minister Steven Relyveld ad interim voor Justitie en Politie, deelde in De Nationale Assemblee mee dat Defensie als taak heeft waar nodig ondersteuning te geven aan de politie. Jogi stelde voor om gezien de toegenomen criminaliteit manschappen van het Nationaal Leger ook in te zetten om gezamenlijk met de politie te patrouilleren.

Het voorstel van Jogi werd staande de vergadering ondersteund door de fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba. Hij merkte op dat er een golf van criminaliteit te merken is. Het is op zijn plaats dat de ondersteuning wordt gegeven. Jogi maakte er melding van zware berovingen in Saramacca waar de politie niet afdoende op gereageerd heeft. Er is ook sprake van onderbezetting. Assembleelid Naomi Samidin (NDP) merkte op dat de politie maar beperkte overuren mag maken. De bezuiniging bij Justitie en Politie maakt dat wanneer politiemannen het aantal overuren niet mogen overschrijden.

Assembleelid Stephen Tsang (NDP) haalde aan dat ook in Paramaribo er veel berovingen plaatsvinden. Hij vroeg hier ook aandacht voor. Jogi maakte Relyveld een compliment dat hij in korte tijd het voor mekaar heeft gekregen dat deze kwestie in orde is gemaakt. Nu gaat het om de verdere uitvoering. Hij betoogde dat het veiligheidsgevoel terug moet keren bij de samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May