DNA en regering leven mee met Assembleevoorzitter
05 Jul 2016, 13:26
foto
Vicevoorzitter Melvin Bouva leidt vandaag de Assembleevergadering. Voorzitter Jennifer Simons is afwezig door het overlijden van haar moeder. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee en regering leven mee met Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Haar moeder is overleden. Diverse fracties stonden aan het begin van de vergadering stil bij deze droevige gebeurtenis. Benadrukt wordt dat het heengaan van een moeder niet gemakkelijk is om te verwerken.

De Assembleevergadering vindt normaal voortgang. Deze wordt geleid door vicevoorzitter Melvin Bouva. Besloten is om nadere wijziging van de Vuurwapenwet aan te houden. Minister Jennifer van Dijk-Silos woont ook de staatshoofdenvergadering van Caricom in Georgetown, Guyana, bij. Ook president Desi Bouterse en minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken zijn in het buurland.

Op dit moment wordt de Wet Hazardspelen behandeld. Er vindt een felle discussie plaats over casino's. Het gaat om een initiatiefwet ingediend door Jennifer Simons, André Misiekaba, Naomi Samidin, Celsius Waterberg, Keshopersad Gangaram-Panday, Silvana Afonsoewa en Ronald Hooghart. De commissievoorzitter Amzad Abdoel is intussen aan het woord geweest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May