Rechter oriënteert zich in supermarkt Gompertstraat
05 Jul 2016, 10:13
foto


De rechter heeft in de strafzaak tegen winkelier C.Y.W., zich georiënteerd in de supermarkt aan de Gompertstraat. C.Y.W. wordt er van beschuldigd zes keer te hebben geschoten op zijn aannemer, die daardoor om het leven is gekomen.

De descente kwam na verzoek van de officier van justitie, Gloria Stirling én de advocaten van de verdachte, die overigens niet aanwezig waren. Tijdens de ruim drie uren durende descente werden er maar liefst acht getuigen gehoord, onder wie leden van de Forensische Opsporing. Er werd een kleine reconstructie in de supermarkt gehouden, waar er over en weer door zowel de getuigen als door de verdachte aanwijzingen werden gegeven over wat er op de bewuste dag precies gebeurd zou zijn. Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat er van korte afstand op het slachtoffer is geschoten.

De verdachte kwam steeds terug op eerder afgelegde verklaringen en gaf verwarrende en tegenstrijdige antwoorden op vragen. Hij ontkende het wapen boven te hebben gehaald zoals in zijn eerdere verklaringen. Hij verklaarde het wapen van onder de kassa te hebben genomen. Hij wilde zichzelf beschermen aangezien het slachtoffer boos de winkelzaak was binnengelopen.

Tot slot werd het perceel waarover de ruzie begon tegenover de supermarkt, bezichtigd. In verband met de descente was een deel van de Gomperstraat door de politie afgesloten. Rechter Cynthia Valstein-Montnor stelde de verdere behandeling van de zaak uit naar 8 augustus. De verdachte blijft aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May