Zes jaar opgelegd in berovingszaak
05 Jul 2016, 06:37
foto


Winston L. is voor zes jaar achter de tralies geplaatst, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een beroving. Ook had hij de benadeelden mishandeld. De straf werd door kantonrechter Ingrid Lachitjaran uitgesproken. Officier van justitie, Nirmala
Maikoe, had een celstraf van acht jaar tegen de verdachte geëist. De kantonrechter week van het strafvoorstel af, omdat de man blijvende letsels aan zijn arm en pols heeft opgelopen.

De kantonrechter voerde aan dat het verhaal van de veroordeelde niet aannemelijk is. Hij beweerde dat de benadeelden hem bezwaard hadden, omdat hij geen cocaïne meer voor hen wilde leveren. Ook had de veroordeelde de benadeelde geklapt en daarom zouden zij hem bezwaard hebben.
De benadeelden, twee Chinezen en een werknemer, waren mishandeld. De veroordeelde was met nog iemand de zaak binnengedrongen en hield de vrouw van de winkelier onder schot. De werknemer werd mishandeld. Zij hadden een vuistvuurwapen bij zich.

Winston L. wilde geen raadsman. Hij bleef erbij dat hij niets gedaan had en dat de rechter hem ‘zomaar’ een straf had opgelegd. De kantonrechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May