DOE staat niet achter resolutie president
04 Jul 2016, 16:54
foto


De coalitiepartij DOE zegt niet overtuigd te zijn van de argumenten die hebben geleid tot het presidentieel besluit van 29 juni om artikel 148 van de grondwet in werking te stellen. "Bovendien is gebleken dat delen uit onze samenleving de werking van dit besluit wederom hebben ervaren als de zoveelste poging tot inmenging in de rechtszaak met betrekking tot de gebeurtenissen rond 8 december 1982. De partij is overigens bij het nemen van deze beslissing niet gekend." Dit schrijft partijvoorzitter Carl Breeveld in een brief aan president Desi Bouterse vandaag.

Eerder is door minister Jennifer van Dijk-Silos meegedeeld dat het gaat om een regeringsbesluit. Alle ministers en vicepresident Ashwin Adhin hebben de missive getekend op basis waarvan de president de resolutie heeft uitgevaardigd. Dit houdt in dat ook minister Regilio Dodson van DOE ingestemd heeft met dit besluit.

DOE zegt te constateren dat het besluit genomen in de regeringsvergadering ervaren wordt als leiderschap op basis van macht dan op basis van gezag. "Dit is niet de stijl van de DOE partij en daarom zijn wij genoodzaakt afstand te nemen van deze benadering," stelt de voorzitter van DOE.

U kunt de brief van DOE hier downloaden.
pdf-icon.gif DOE_Brief_1.jpg     pdf-icon.gif DOE_brief_2.jpg                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May