NDP-jongeren staan stil bij 29e verjaardag partij
04 Jul 2016, 18:43
foto


(Aangeboden)

Vandaag 4 juli 2016, herdenken wij, jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP), dat er 29 jaar terug een revolutionaire beweging is geboren in Suriname. Deze revolutionaire beweging is vandaag de dag niet meer weg te denken en/of te stoppen in de Surinaamse geschiedenis en toekomst.

De NDP heeft de afgelopen 29 jaar bewezen de gedachte van natievorming en eenheid te versterken en te ontwikkelen binnen onze samenleving. De grootste politieke partij die voor het overgrote deel bestaat uit jongeren heeft de afgelopen decennia getoond een duurzame en wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons land. De focus is hierbij gericht op de ideologie waarbij vernieuwingen op politiek-bestuurlijk, educatief, sociaal-maatschappelijk en sociaal economisch vlak plaatsvinden.

Bij de viering van 29 jaar NDP staan de jongeren voornamelijk stil bij de rol die de partij de komende jaren zal dienen te vervullen in deze natie. 29 jaar in een mensenleven markeert een moment van de ontwikkeling van een jongvolwassenen. De achter ons liggende jaren heeft de partij zich kunnen ontwikkelen tot een jong volwassene die nu een dusdanige identiteit, visie en strategie kent om deze natie tot grote hoogtes te brengen.

Suriname staat op een cruciaal kruispunt waarbij het gevoel van natievorming een grotere rol zal spelen bij de ontwikkeling van een gezamenlijke visie om de toekomst van onze natie te kunnen bepalen. Als leidende partij binnen de regering Bouterse-Adhin zijn wij ervan overtuigd dat de verworvenheden en de ideologie van de partij daar een bijdrage aan zal kunnen leveren.

Onze missie en visie waarbij het streven gericht is op een Suriname met een regering die zorg draagt voor een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving, waarin een ieder die in ons land woont ongeacht welke bevolkingsgroep of cultuur, zich kan ontwikkelen en kan opbouwen is nog steeds het belangrijkste uitgangspunt om als regerende partij Suriname te leiden.

Wij jongeren van de partij zijn ervan overtuigd dat het niet altijd even gemakkelijk is, maar de passie en de wil om ondanks alle tegenslagen en tegenwerkingen Suriname vooruit te brengen diepgeworteld is in onze NDP. De huidige economische omstandigheden waarin ons land zich momenteel bevindt en waar wij als Surinamers dagelijks mee geconfronteerd raken, dwingen ons nu om de revolutionaire gedachte die 29 jaar geboren is meer dan ooit te koesteren en uit te dragen. De gedachte van het ontwikkelen van het geloof voor eigen kunnen, zelf doen en zelf denken. Daarnaast zijn wij ervan bewust dat wij binnen een globaliserende wereld onszelf niet kunnen afzonderen. Wij zijn bewust van de gezonde partnerschappen met bevriende naties en organisaties die vertrouwen hebben in onze regering en natie. Deze organisaties hebben tevens getoond de visie van de regering te ondersteunen.

De bal is nu op onze speelhelft. Voor een groot deel op de helft van jong Suriname. Het ligt aan ons, hoe wij dit geliefd land naar grotere hoogten brengen.
Wij zijn op de goede weg. Wij hercommitteren ons vandaag bij ons 29 jarig bestaan dat wij als jongeren van deze natie de sleutels in handen hebben om de gewenste ontwikkeling op gang te brengen binnen de diverse sectoren van ons land.

Wij feliciteren de voorzitter de heer Desiré Delano Bouterse en het hoofdbestuur van de partij, alle structuren, leden en sympathisanten.
Strey de fu strey wi no sa frede
Gado de wi fesiman.

Namens de NDP-jongeren
Caroline Heilbron
Secretaris
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May