Tjon Pian Gi presenteert 'Caged' in Readytex Art Gallery
06 Jul 2016, 09:44
foto
Kunstwerk van Kit-Ling Tjon Pian Gi 'Caged'.


Beeldend kunstenaar Kit-Ling Tjon Pian Gi presenteert donderdag in Readytex Art Gallery een nieuwe serie kunstwerken onder de titel ‘Caged’. Het idee voor ‘Caged’ ontstond bij de kunstenares vanuit het concept dat de mens ‘gekooid’ is. ‘Gekooid’ door politieke systemen, corruptie, religie en nog meer. Geïnspireerd door de Surinaamse omgeving, kreeg het concept een totaal eigen vormgeving.

Naast haar nieuwe kunstwerken zal Kit-Ling uit de voorraad van Readytex Art Gallery ook een aantal van haar eerdere werken, alsook werken van andere Readytex Art Gallery (RAG) kunstenaars selecteren om toe te voegen aan de expositie. Behalve dat Kit-Ling op deze avond de ‘featured’ artist is, neemt zij voor haar expositie ‘Caged’ tevens de rol van curator op zich.

De ‘Thursday-night-feature’ van Kit-Ling Tjon Pian Gi houdt behalve de expositie ook een presentatie in. Daarin staat de kunstenares onder andere stil bij het feit dat ze 40 jaar geleden, nog voor het bestaan van de AHKCO en het Nola Hatterman Instituut, als eerste afstudeerde van de eerste erkende Surinaamse opleiding ‘Tekenen MO-A’.

Op elke eerste donderdag van de maand organiseert Readytex Art Gallery van 19:00 tot 21:00 uur een speciale expositie of activiteit, de ‘Thursday-night-feature’. De presentatie is ook toegankelijk voor eenieder.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May