EK 2016: Frankrijk laatste halve finalist
03 Jul 2016, 19:05
Ook in de kwartfinale wedstrijd heeft Antoine Griezmann gescoord voor 'Les Bleus'.(Foto: Reuters)

Frankrijk heeft Ijsland een waar pakslaag gegeven, 5-2. De laatste kwartfinale wedstrijd was er een waarbij Frankrijk voorliep in kansen en Ijsland tot het einde heeft gestreden. In de rust was het duel al beslist in het voordeel van ‘les Bleus’, 4-0. In de halve finale komt Frankrijk uit tegen Duitsland.

Olivier Giroud (2x), Antoine Griezmann, Dimitri Payet en Paul Pogba waren trefzeker voor Frankrijk. De volharding van de Ijslanders werd beloond in de tweede helft met doelpunten van Birkir Bjarnason en Kolbeinn Sigthórsson.

De formatie van Didier Deschamps komt in de 15e minuut op voorsprong als Blaise Matuidi, Giroud op pad stuurt. Hannes Halldorsson is kansloos, 1-0. Tien minuten later schildert Griezmann een hoekschop op het hoofd van Pogba die binnenkopt. De manschappen van Lars Lagerback blijven niet bij de pakken zitten en spelen hun troef – via ingooi- uit. Sigthórsson kopt door, maar zijn spitsbroeder kan het leer niet in doel verlengen. In de 60e minuut is hij wel trefzeker, als hij een voorzet op fraaie wijze in het doel van Hugo Lloris verwerkt.

Als Payet in de 43e minuut en Griezmann in de 45e minuut nummer drie en vier in de netten van Halldorsson trappen, ontploft Stade de France, het duel is beslist, gastland Frankrijk in de halve finales. Giroud maakt er van in de 65e minuut 5-1, terwijl ‘Les Bleus’ de tweede treffer moeten incasseren in de 86e minuut. Ondanks hun verlies gaan de Ijslanders met opgeheven hoofd naar huis.

Portugal en Wales komen woensdag in de halve finales tegen elkaar uit, terwijl Duitsland en Frankrijk elkaar donderdag treffen. De finale van EK 2016 wordt op zondag 10 juli gespeeld.