Santokhi: U staat achter de voorzitter, het bestuur en beleid
03 Jul 2016, 17:43
foto
Chan Santokhi is herkozen als voorzitter van de VHP. (Foto's: René Gompers)


Het nieuwe bestuur van de VHP is vanmiddag bij enkele kandidaatstelling gekozen. Chan Santokhi is wederom de voorzitter van de oranjepartij. Er zijn ondanks kritieken op hem en het bestuur geen andere kandidatenlijsten ingediend. “Dit zegt dat u achter deze voorzitter, dit bestuur en het beleid staat,” concludeert een dankbare Santokhi. “Dit zegt dat u achter eenheid staat en het grotere belang voorop stelt.”

Santokhi haalt aan dat de doelen die hij gesteld had in 2011, toen hij voor de eerste keer VHP voorzitter werd, voor een groot deel zijn gehaald. Het proces om VHP tot de grootste politieke partij in het land te maken is niet niet zonder problemen verlopen. Nieuwe statuten, nieuwe regels, de partij opengooien voor niet-traditionele groepen, doorlaten van jongeren en vrouwen, opleidingen en trainingen voor allerlei disciplines van politiek, economie tot media zijn enkele van de instrumenten die bijdragen aan het nieuw profiel van de VHP. “Ik heb bewust gekozen voor een geleidelijke overgang,” geeft Santokhi aan. “en als ik vandaag naar de partij kijk zie ik dat we ‘step by step’ komen bij dat doel.”

De laatste verkiezingen hebben uitgewezen dat de partij met liefst 39 procent is gegroeid. “Ik besef dat de groei de afgelopen vijf jaren niet is gekomen volgens de strategie en formule van enkelen onder u,” haalt Santokhi aan. “Als gevolg daarvan hebben enkelen gemeend de partij publiekelijk te bespreken en erger nog, besloten hebben afstand van ons te nemen. Dat betreur ik ten zeerste.” Santokhi voegt er aan toe dat de kritieken niet gewoon afgedaan zullen worden. “Laten we de signalen en commentaren die we gehoord hebben positief beschouwen en zeggen als bestuur dat we met de ‘lessons learned’ naar beter gaan. We gaan voor excellence’".

Het bestuur zal periodiek geëvalueerd worden. Bestuursleden die onvoldoende presteren zullen vroegtijdig bedankt worden, deelt Santokhi mee.
Van het nieuwe bestuur zijn de ondervoorzitters Glenn Oehlers, Mahinder Rathipal, Urmila Joella, Maltie Sardjoe en Asiskumar Gajadien. De eerste secretaris is Ganeshkoemar Kandhai, de eerste penningmeester Sharwankoemar Badjalala. Bestuurleden zijn Murwin Leeflang, Harriet Ramdien, Ritesh Sardjoe, Henk Avinakoi, Riad Noermohammed, Harty Dijksteel, Ravish Isrie, Patrick Henar, Pherai Shaubaagjewatie, Henri Ori, Soeindre Bhageloe, Mahinderpersad Soenderpersad Lall, Mahinder Jogi, Shiraz Boedhoe en Adhir Soekhai.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May