Bond schetst uitzichtloze situatie bij 's Lands Hospitaal
02 Jul 2016, 18:06
foto
Imro Edam, voorzitter van de bond bij 's Lands Hospitaal.


De situatie bij 's Lands Hospitaal is uitzichtloos, zegt bondsvoorzitter Imro Edam aan Starnieuws. Het is nog niet duidelijk wanneer het personeel zal worden uitbetaald over juni. "Tot vandaag kan niemand ons zeggen of wij maandag worden uitbetaald. Ook de inhoudingen zijn nog steeds niet in orde gemaakt. De directie heeft geld ingehouden van het personeel maar de schulden zijn niet betaald. Maandag komen wij in algemene ledenvergadering bijeen om te besluiten wat er verder moet gebeuren," zegt Edam.

De bond is in actie. Er is dispensatie verleend aan de couveuse-afdeling, de centrale keuken en voor spoed operaties. Veel patiënten zijn naar andere instellingen uitgeweken. Edam zegt dat intussen Parasasco SRD 313.000 heeft gestort. Self Reliance is volgens de bondsvoorzitter ook achter met betalen.

Het gaat om een complexe situatie, merkt Edam op. "Het lijkt wel een vicieuze cirkel. De overheid betaalt de verzekeringsmaatschappijen laat uit, waardoor die weer niet op tijd zijn met hun betalingen aan de ziekenhuizen. Daarnaast zijn er niet genoeg middelen om het ziekenhuis goed te besturen. De bond verwijt de directie sinds jaar en dag van mismanagement.

"Er is nog een miljoen SRD nodig om de salarissen uit te kunnen betalen," zegt Edam. Hij houdt zijn hart vast of het vakantiegeld in juli zal worden uitbetaald. "Salarissen betalen is al een groot probleem," merkt Edam op. Hij merkt op dat een florerend ziekenhuis nu donkere dagen kent. "De situatie is nog te redden, maar dan moet ingegrepen worden door de overheid. Maar alles schijnt een partijpolitieke aangelegenheid te zijn," verzucht Edam.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May