NPS vraagt president hoofd koel te houden
20 Jun 2016, 22:38
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) roept president Desi Bouterse op om het hoofd koel te houden. Er is volgens de structuren van de partij geen constitutionele crisis. Ook de inwendige en uitwendige staatsveiligheid zijn niet in gevaar. Een beslissing van de rechter gebaseerd op de grondwet kan geen constitutionele crisis veroorzaken, stelt de NPS in een zojuist uitgegeven verklaring.

De verklaring luidt als volgt:
"Naar aanleiding van de besprekingen die de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland heeft gevoerd met de president van de republiek Suriname Desire Bouterse verklaart de Nationale Partij Suriname (NPS) het volgende:

De president heeft enkele mededelingen gedaan aan de hand van een schrijven van de minister van Justitie en Politie en komt tot de volgende conclusies:
- dat er een constitutionele crisis heerst en dat ten gevolge hiervan de staatsveiligheid in gevaar is
- Dat er door het besluit van de Krijgsraad volgens de president een vrij ernstige situatie is ontstaan die hij binnen alle wettelijke mogelijkheden wil oplossen.
- Dat de president er alles aan zal doen om nog voor 30 juni, de datum waarop het strafproces zal worden voortgezet, tot een oplossing te komen
- Dat de Amnestiewet nimmer door de rechterlijke macht terzijde gelegd mocht worden

De structuren van de Nationale Partij Suriname verklaren ;
- Dat er geen sprake is van een constitutionele crisis en dat de inwendige en uitwendige staatsveiligheid niet in gevaar zijn. Een beslissing van de rechter gebaseerd op de grondwet kan geen constitutionele crisis veroorzaken.
- Dat zij eerbiediging van de rechtsstaat voorop stellen; de scheiding der machten respecteert en volledig staat achter de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht
- Dat zij ernstig bezorgd zijn over de ontstane situatie, en dat met de animositeit die door bepaalde groepen gecreëerd wordt, een onheilspellend pad betreden wordt.
- Dat de enige crisis die er momenteel heerst, een vernietigende economische crisis is, die diep ingrijpt in het dagelijkse leven van elke burger.
- Dat de partij voort zal gaan met het informeren van relevante nationale en internationale groepen.

Op basis van het bovenstaande roept de NPS de president op om het hoofd koel te houden. De NPS roept tot slot de gehele samenleving op tot waakzaamheid en bescherming van de rechtsstaat."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May