PL: President zegt dat veiligheid Staat in gevaar is
20 Jun 2016, 15:47
foto


De partijtoppers van Pertjajah Luhur, Hendrik Setrowidjojo (voorzitter partijraad), en secretaris Robert Soentik hebben intussen gerapporteerd aan hun politieke leider, Paul Somohardjo, over het verloop van het gesprek met president Desi Bouterse. De president blijft erbij dat er sprake is van een constitutionele crisis, waarbij de veiligheid van de Staat in gevaar komt. De PL was voor 13.00 uur uitgenodigd.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat het onderhoud gevoerd is op basis van een brief van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. De bewindsvrouw heeft haar bezorgdheid geuit over de uitspraak van de Krijgsraad gedaan op 9 juni. De Krijgsraad heeft besloten dat de schorsing van het 8 december strafproces wordt opgeheven.

Intussen heeft de president de uitspraak van de Krijgsraad op papier. Somohardjo deelt mee dat de minister een nieuwe brief zal schrijven aan de president. Dat is aan de orde gekomen in het gesprek. Nu de uitspraak zwart op wit staat, is er volgens de president duidelijk sprake van een constitutionele crisis. De veiligheid van de Staat zou in het geding zijn. Somohardjo vindt de ontwikkelingen verontrustend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May