EK 2016: Albanië met winst in de wacht
19 Jun 2016, 18:31
foto
Niemand zo blij als Armando Sadiku. (Foto: Uefa EK 2016)


Albanië heeft vandaag zijn eerste groot toernooi gewonnen. Tegen Roemenië is het 1-0 geworden, wat de hoop aanwakkert om tijdens EK 2016 in de achtste finales te komen. Het team van Giovianni De Biasi zit op drie punten en moet afwachten of ze een van de vier beste derde geplaatste ploegen zijn.

Armando Sadiku heeft het enige doelpunt gescoord in deze wedstrijd in Groep A. Doelman Ciprian Tatarusanu klungelt in de 42e minuut bij zijn doel nadat zijn verdedigers falen. Sadiku profiteert van het moment en kopt overhoeks binnen. Het feest op de tribunes begint en vliegt er een vuurpijl op het veld.

Roemenië kwam dicht bij een doel, maar Florin Andone miste het leder dat van de doellat terugschoot. In de 22e minuut kan verdediger Ermir Lenjani vanuit een vrijstaande positie op een paar meter voor het doel niet scoren. Hij schiet hoog boven het doel. De wedstrijd was er één waar Roemenië op zoek ging naar een doelpunt en de Albanezen bleven counteren.

Albanië heeft nu drie punten uit drie gespeelde wedstrijden, terwijl Roemenië blijft steken op één. In Groep A staat Frankrijk aan kop met zeven punten, gevolgd door Zwitserland met vijf. Deze twee landen zijn verzekerd van de achtste finales.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May