Bee praat met MAS en Surgold over veiligheid Cotticarivier
18 Jun 2016, 06:46
foto
Assembleelid Marinus Bee geflankeerd door Surgold directeur Adriaan van Kersen (links) en Albert Ramdin, Director External Relations.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) heeft afzonderlijk gesproken met directeur Cornelis Amafo van de Maritieme Autoriteit Suriname en Albert Ramdin, Director External Relations van Surgold. Bee heeft de veiligheid van vooral leerlingen die gebruik maken van boottransport op de Cotticarivier, aangekaart. Deze week werd de schoolboot aangevaren door een schip dat lading naar Moengo vervoerde voor Surgold.

Intussen heeft Surgold meegedeeld dat de schade die geleden is door de aanvaring, zal worden vergoed. De boothouder wordt vergoed en er wordt gezorgd voor nieuwe zwemvesten. Dit is de tweede keer dat er een incident plaatsvond. Bij Tamarin ramde het schip ook de aanlegsteiger. De boot die aangemeerd stond is in stukken gebroken, terwijl de zwemvesten zijn beschadigd.

"We hebben samen gekeken naar mogelijkheden om incidenten te voorkomen. Met de MAS is overeengekomen dat wanneer schepen de Cotticarivier aandoen, dit bekendgemaakt wordt via Radio BOP en TV Assoseye. Hierdoor zijn de mensen tijdig op de hoogte," zegt Bee aan Starnieuws.

Met het ministerie van Openbare Werken zal gesproken worden over mogelijkheden om Tamarin te ontsluiten door een weg aan te leggen. Zo kunnen de kinderen dan veilig via de bus worden vervoerd naar school. Bee heeft de MAS en Surgold aangeraden om een Gran krutu te houden om de mensen in de omgeving op de hoogte te stellen van de activiteiten en de frequentie op de rivier.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May