Veroordeling in Rolex diefstal
17 Jun 2016, 12:03
foto


Winston C. kreeg van kantonrechter Sieglien Wijnhard conform de strafeis van officier van justitie, Claudia Bruining, de straf opgelegd. De officier benadrukte dat de man vaker in aanraking is gekomen met justitie. De beklaagde hoorde een celstraf van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar opleggen aan hem. Winston C. wordt schuldig bevonden aan heling. Hij heeft een Rolex horloge dat van diefstal afkomstig was, verkocht.

De rechter voerde aan dat Winston C. zijn verklaring niet getoetst kon worden. Hij beweerde dat hij niet wist dat het horloge uit misdrijf afkomstig was. Volgens hem had hij het horloge van Melvin Tob gekregen, die op 9 november vorig jaar doodgeschoten werd na een roofoverval in Paramaribo. Hij werd dodelijk geraakt door de gewapende machten.

Raadsman Harold Belfor voerde aan dat het gedrag van zijn cliënt als ‘hosselen’ te omschrijven is. Volgens de raadsman wist de veroordeelde niet dat het spul uit misdrijf afkomstig was. Uit beelden is gebleken dat de man het goed aanbood ten verkoop. De benadeelde heeft het gouden Rolex horloge herkend. Dit moest voor US$ 1500 verkocht worden. Uiteindelijk werd het horloge door een tussenpersoon verkocht voor SRD 4300. Hieruit kreeg de tussenpersoon SRD 650 en de rest van het bedrag ging naar Winston C. Het horloge was tijdens een inbraak in een woning gestolen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May