EK 2016: Sturridge schiet Engeland in blessuretijd naar 2-1
16 Jun 2016, 12:34
Gareth Bale heeft het enige doelpunt voor Wales gescoord in zijn tweede groepswedstrijd. (Foto: Reuters)

Engeland in de wolken en Wales in treurnis. Jamie Vardy en Daniel Sturridge hebben ervoor gezorgd dat Engeland nu Groep B leidt met vier punten. Met het verlies vandaag hebben groepsgenoten Wales en Slowakije elk drie punten. Rusland heeft er één. De burenwedstrijd heeft de klas van trainer Roy Hodgson met 2-1 beslist.

Om zijn plaats in groep 16 te verzekeren heeft Engeland een gelijkspel nodig tegen Slowakije, terwijl Wales moet winnen tegen Rusland. Reheem Sterling faalt al in de 7e minuut om Engeland op voorsprong te brengen. Drie minuten later wordt het schot van de sterspeler van Real Madrid, Gareth Bale, afgeblokt door Gary Cahill. De eerste helft heeft een rustig verloop waarin Engeland geduldig opbouwt, terwijl het Rode Legioen loert op de tegenaanval. Kort voor het halfuur probeert Wayne Rooney het leder op het hoofd van Cahill te plaatsen, die recht in de handen van stopper Wayne Hennessey belandt.

Engeland heeft veel balbezit, maar drukt het gaspedaal niet in. De Welshe muur staat stabiel. In de 42e minuut is het raak. Wales krijgt een vrije stap door Rooney vanop zo’n 33 meter van het doel. Bale schopt over de muur, Joe Hart pakt de bal met twee handen, maar dan ontglipt de bal om met een duw te belanden in de hoek.

Jamie Vardy zorgt met tien minuten in de tweede helft voor een prachtige aansluitingstreffer. Invaller Sturridge zorgt ervoor dat er geen misverstand ontstaat. In blessuretijd trapt hij de bal door een troep Welshe benen het doel in. Bale is daarna dichtbij zijn tweede doelpunt in de wedstrijd met een kopbal, maar mist.