PLO mag van rechter bestuursverkiezing houden
15 Jun 2016, 15:37
foto
Bestuur en leden van de PLO na de uitspraak van de rechter. Derde van links voorzitter John Mahadewsingh. (Foto's: Raoul Lith)


De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) houdt op 25 juni bestuursverkiezing. De actiegroep onder leiding van Suraj Sahadewlall heeft de rechter gevraagd om het lidmaatschap van meer dan honderd bushouders te doen accepteren door de PLO. Bushouders worden uitgesloten van deelname aan de bestuursverkiezing van de PLO. De rechter heeft de vordering vandaag afgewezen en de actiegroep verwezen naar de procedure die aangegeven is in de statuten van de organisatie, te volgen.

Mahadewsingh zegt aan Starnieuws dat heel wat onwaarheden verkondigd zijn door de actiegroep via de media. Het klopt niet dat de PLO slechts vijftig leden telt. Mahadewsingh, die bijgestaan werd door Mukesh Sheombar, zegt dat alle bushouders welkom zijn om lidmaatschap aan te vragen van de PLO. Zij moeten wel voldoen aan de procedures en niet op het laatste nippertje lid willen worden om de verkiezingen te beïnvloeden. Zij moeten ook contributie betalen. Sahadewlall moet zich eerst verontschuldigen voor allerlei uitlatingen die hij gedaan heeft, vinden leden van de PLO.

Sahadewlall is teleurgesteld in het vonnis. Hij werd bijgestaan door Humphrey Schurman, die verwacht had dat de rechter zou kijken naar het belang van de beroepsgroep. Nu worden zoveel mensen uitgesloten van deelname. Voor Sahadewlall is het duidelijk dat het vonnis van rechter Alida Johanns politiek beïnvloed zou zijn. De regering lust volgens hem de actiegroep niet, omdat er dan wantoestanden naar buiten zouden komen. Ook wil de regering niet het tarief toekennen dat de actiegroep vraagt. Daarom zou de regering volgens Sahadewlall er baat bij hebben dat de actiegroep de zaak verliest. Hij zal zich beraden over de verdere stappen die ondernomen moeten worden. Mahadewsingh stelt dat de actiegroep mee mag doen aan de volgende bestuursverkiezing als ze zich houdt aan de voorgeschreven procedures.

Schurman zegt dat het begrijpelijk is dat zijn cliënt teleurgesteld is, maar de uitspraak van de rechter heeft niks te maken met beïnvloeding vanuit de regering. De rechter heeft een uitspraak gedaan, "maar wij zijn een andere mening toegedaan, omdat voorbij gegaan is aan het belang van de beroepsgroep. Wij zullen het vonnis van de rechter respecteren en niet in hoger beroep gaan," zegt Schurman. Hij geeft aan dat tijdens de algemene ledenvergadering van de PLO bezwaar zal worden aangetekend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May