Reactie op: 'Help' roep van Orlando!
15 Jun 2016, 08:33
foto


Aangezien u nog geen antwoord hebt ontvangen van degenen, op wie u een beroep hebt gedaan, zal ik uit respect voor u als een echte Surinamer, de richting aangeven voor het beantwoorden van uw vragen die schijnbaar eenvoudig lijken.
Vraag 1 kan als volgt worden beantwoord: Formeel zijn de ontslaggronden in artikel 142 lid 1 en 2 van de Grondwet genoemd. Daarbij is het gezag dat bevoegd is te benoemen (President) ook bevoegd te ontslaan.
De stelling van uw vraag echter betekent dat een rechter die bewust een dergelijke handeling pleegt die in strijd is met zijn/haar ambtsplicht en bovendien de staatsveiligheid in gevaar brengt, dientengevolge ook uit het ambt moet worden gehaald.

De grondslag van een dergelijke ontslag kan berusten op 'de tournement de pouvoir' het gebruik maken van zijn/haar bevoegdheid voor andere doeleinden, dan waarvoor de wet de bevoegdheid heeft gegeven.
Hoewel deze ontslaggrond niet expliciet opgenomen is in de Grondwet is het in het bestuursrecht algemeen aanvaard en kan voor u als wegwijzer dienen, aangezien er geen sprake is van een limitatieve opsomming in de Grondwet.

Uw 2e vraag: De kwestie van politieke ambtsdragers is geregeld in artikel 140 van de Grondwet en geldt alleen voor ambtsdelicten d.w.z. delicten die uitsluitend binnen het kader van uw functioneren als politieke ambtsdrager gepleegd kunnen worden. Een roofoverval of verkrachting van uw buurvrouw valt daar niet onder.
Ik hoop u met het bovenstaande enigszins te hebben geholpen en dank u voor uw kritische participatie in het gebeuren van ons land.

Eugѐne van der San
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May