Canada geeft negatief reisadvies Suriname en Guyana
14 Jun 2016, 13:26
foto


Canada maant zijn burgers aan tot " een hoge mate van voorzichtigheid" bij het reizen naar Suriname en Guyana. De nieuwe waarschuwing is gisteren gegeven en is te wijten aan hoge criminaliteit in beide landen, zegt de Canadese regering in een verklaring.

"Banditisme en wetteloosheid zijn een probleem in de plaatsen Albina en Moengo, en langs de Oost-West-verbinding tussen Paramaribo en Albina," staat in de verklaring. Burgers reizen op hun eigen risico, waarschuwt Canada.

De Palmentuin moet in het donker worden vermeden als gevolg van illegale activiteiten en het gebrek aan politiebewaking, gaat de Canadese regering verder. Canadezen moeten op hun hoede zijn voor gewelddadige en kleine criminaliteit, zoals zakkenrollerij en overval die gebruikelijk zijn in de hoofdstad Paramaribo, en afgelegen gebieden - vooral in de belangrijkste zaken- en winkelwijken.

"Buitenlanders zijn vooral het doelwit. Zorg ervoor dat uw persoonlijke bezittingen, paspoorten en reisdocumenten te allen tijde veilig zijn. Toon geen tekenen van rijkdom. Vermijd het alleen lopen in het donker buiten de directe omgeving van de grote hotels, "voegt de verklaring eraan toe.

Ook voor buurland Guyana gelden soortgelijke waarschuwingen voor diverse gebieden waaronder de regio East Coast Demerara (met name in de buurt van de dorpen van Buxton, Lusignan, Friendship en Annadale), de East-Bank Demerara regio en de omgeving New Amsterdam. Ook zijn gewelddadige aanvallen gerapporteerd tegen Canadezen en terugkerende Guyanese burgers op de weg van en naar de Cheddi Jagan International Airport en op de Linden Highway. Die aanvallen doen zich vooral ’s nachts voor, weten de Canadese autoriteiten.

Voorts waarschuwen ze hun onderdanen voor zakkenrollen, tasjesroof, inbraken, gewapende overvallen, autodiefstallen en carjackings met name in Georgetown, met inbegrip van Stabroek Market, Tiger Bay en Zuid-Georgetown.

Tijdens een persconferentie heeft Stichting Toerisme Suriname (STS) bij monde van het hoofd van de afdeling Data & Research, Gerrold Vismale, aangegeven dat er een toename is van bezoekers uit Canada, Trinidad & Tobago en uit Duitsland. Vorig jaar is er een terugval geweest in het aantal toeristen in Suriname in vergelijking met het jaar ervoor, 2014.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May