Rusland krijgt voorwaardelijke uitsluiting EK 2016
14 Jun 2016, 08:38
foto
De Engelse supporters werden zaterdag na de wedstrijd belaagd door Russische hooligans. (Foto: Reuters)


Voorwaardelijke diskwalificatie uit EK 2016. Zo luidt het oordeel van de Europese Voetbalbond (Uefa) tegen Rusland nadat zijn supporters rellen ontketenden bij de wedstrijd tegen Engeland. Het duel tussen Rusland en Engeland, afgelopen zaterdag in Marseille, had geleid tot rellen aangezet door Russische hooligans.

Rusland krijgt ook een boete opgelegd van € 150.000. Het bestuursorgaan van het Europees Voetbal zegt dat de onvoorwaardelijke diskwalificatie zal worden omgezet in een daadwerkelijke uitsluiting als er tijdens het toernooi nog soortgelijke incidenten voorkomen tijdens een wedstrijd van Rusland. Intussen zijn groepen Russische fans na herhaalde scènes van geweld op EK 2016 uit Frankrijk gedeporteerd.

De voorwaardelijke uitsluiting en boete heeft alleen betrekking op incidenten die zich hebben voorgedaan in het stadion en vallen daarom onder de jurisdictie van de disciplinaire instanties van Uefa. De Russische voetbalbond kan in beroep gaan tegen het oordeel.

De Russen zijn ook aangeklaagd voor racisme tegenover fans en het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd. Het elftal van Rusland komt morgen uit tegen Slowakije.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May