NVB in Nickerie begonnen met zorgvervoer
12 Jun 2016, 00:36
foto
De Staat is zaterdag officieel begonnen met zorgvervoer in Nickerie.


Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) is zaterdag in Nickerie begonnen met zorgvervoer voor mensen met een beperking en rolstoelbezitters. Er zijn veertig personen geregistreerd die speciaal vervoer nodig hebben. De ministers Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme en Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting waren aanwezig bij de start van het zorgvervoer door de Staat, in het district.

De WINgroep die de mensen tegen een vergoeding vervoerde, werd ondersteund door het drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Het ziekenhuis zorgde voor een chauffeur en onderhoud van de bus, maar is niet langer in staat dit te doen. De voorzitter van de WINgroep Antoine Elias en de directeur van NVB Guno Robertson, besloten een samenwerking aan te gaan. WINgroep droeg de bus over aan NVB, die op zijn beurt zal zorgdragen voor een chauffeur en onderhoud.

Minister Dogojo zei dat Sociale Zaken mensen die zorgvervoer nodig hebben, subsidieert. Het ministerie komt in met een deel van de kosten, terwijl de aanvragers van zorgvervoer ook een eigen bijdrage leveren. Haar collega Rusland merkte op dat het om staatszorg gaat. De behoefte aan zorgvervoer is duidelijk gebleken. De NVB heeft de voorbereidingen getroffen, waardoor nu een begin kan worden gemaakt met het vervoer. Ook de andere districten komen aan de beurt, deelde Rusland mee.

Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh zei bijzonder blij te zijn met de samenwerking. Wanneer het nieuwe gebouw van het commissariaat af is, zullen rolstoelgebruikers zonder problemen het gebouw kunnen betreden. Zij zullen ook via een lift de bovenste verdieping kunnen gebruiken. De voorzitter van de rolstoelgebruikers, Butch Agard, had tijdens zijn bezoek aan de dc te kennen gegeven dat de overheidskantoren voor rolstoelgebruikers, onbereikbaar waren. Agard bedankte de ministeries en de verschillende organisaties en instellingen voor de samenwerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May