Voorwaarts gooit roet in het eten van Deva Boys
11 Jun 2016, 00:48

Voorwaarts, de oudste actieve voetbalclub in Suriname, heeft vrijdag in het Franklin Essed stadion, de weg geplaveid voor het kampioenschap van de Eerste Klasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Deva Boys werd met 3-0 van het veld geveegd. Voor deze stand had Voorwaarts slechts 45 minuten nodig.

Dat het een beladen wedstrijd zou worden, was te voorspellen. Deva Boys moest winnen om kampioen te worden. Voorwaarts heeft duidelijk roet in het eten gegooid. Heel vroeg in de ontmoeting moest een verdediger van Deva Boys de kleedkamers opzoeken. In de 16 meterzone moest aan de noodrem worden getrokken, wat een rode kaart opleverde en een penalty voor Voorwaarts. Gregory Jaliens maakte geen fout: 1-0. Voorwaarts dicteerde in deze helft. De overige doelpunten zijn gescoord door Derice Linger en Furgill van der Kamp.

In de tweede helft probeerde Deva Boys echt alles op alles. Middels counters en afstandsschoten kwamen de ploeg dichtbij het doel. Echter kon dit moeilijk karwei niet worden afgerond. Voorwaarts daarentegen kreeg enkele goede kansen maar had klaarblijkelijk genoeg aan de eerste drie doelpunten. De ploeg van trainer Werner Blackson heeft nu 50 competitiepunten uit 21 wedstrijden. Deva Boys is blijven steken op 48. De beste kansen liggen nu voor Voorwaarts die geen fout mag maken komend weekend wanneer ze in eigen huis Papatam op bezoek krijgt. Bij winst is de club kampioen.