Verdachten ontkennen auto gestolen te hebben
11 Jun 2016, 07:38
foto


Raoul R. en Edmund M. staan terecht, omdat ze beschuldigd worden van diefstal van een auto, in december vorig jaar. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft benadeelde gehoord. De man had de verdachten positief herkend en bleef erbij dat het om deze verdachten ging. De verdachten ontkennen het voertuig gestolen te hebben.

De benadeelde bleef tips ontvangen over zijn voertuig. Steeds werd de auto ergens anders gesignaleerd. Ook zijn zoon zag de auto bij een benzinepomp. Op een dag zag de man zijn voertuig op de weg, zonder een kentekenplaat. Hij achtervolgde de auto, botste twee keren ertegen aan, maar de verdachten reden door.
Ze moesten op een gegeven moment stoppen. De mannen probeerden te vluchten. De politie die intussen ook ter plekke was, moest schoten lossen. Edmund M. werd geraakt. Hij beweerde slechts een lift gehad te hebben van de medeverdachte. Daarna werd ook Raoul R. aangehouden. Beiden ontkennen het voertuig gestolen te hebben. Ook ontkennen zij ooit opgehaald te zijn door de benadeelde.

Uit het voertuig zijn verschillende spullen verdwenen. De muziekinstallatie werd deels teruggevonden in een woning te Lelydorp. Een tas met inhoud ontbrak. Ook de ringen en geld waren er niet meer. De benadeelde heeft de teruggevonden spullen positief herkend.

De benadeelde moest in opdracht van iemand een zekere Leandro ophalen op Lelydorp. Daar aangekomen belde hij naar het opgegeven nummer, maar het toestel was uitgeschakeld. Hij zag enkele jongens staan en vroeg hen of zij Leandro kenden. Raoul R. zei hierop, dat hij Leandro was. De afspraak was dat er maar één persoon opgehaald zou worden, maar Edmund M. ging mee.

Onderweg werd hem bevolen om andere routes te rijden, maar dat heeft hij niet gedaan. Nadat zij op plaats van bestemming aankwamen, belde de benadeelde de man op in wiens opdracht hij de verdachte moest ophalen. Die nam zijn telefoon niet op en hij ging even naar binnen om te kijken wat er aan de hand was. Intussen werd zijn voertuig buitgemaakt. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Hedley Derby en Robby Neslo. Op 23 juni zullen de verdachten gehoord worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May