EK 2016 ziet sterren ensemble
10 Jun 2016, 13:44
foto
Gareth Bale poseert met fans. Hij heeft zijn land voor de eerste keer in de Europese Kampioenschappen weten te krijgen.


Het sterren ensemble tijdens de Europese Kampioenschappen (EK) 2016 wordt aangevoerd door de superster van Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Vorig jaar is hij uitgeroepen tot tweede beste speler van de wereld. De Argentijnse Lionel Messi kreeg in 2015 de Gouden Bal.

Ronaldo zal het team van Portugal leiden, terwijl Wales zijn hoop heeft gevestigd op zijn clubgenoot Gareth Bale –’s wereld duurste speler. Bale staat voor de uitdaging om te bewijzen dat hij zijn indrukwekkende La Liga-vorm kan transformeren op het internationaal toernooi.

Wereldkampioen Duitsland beschikt over een groot aantal klinkende namen die indruk hebben gemaakt in eerdere toernooien. Daarbij horen met name doelman Manuel Neuer van Bayern München en voorhoedespeler Thomas Muller, samen met de middenvelder van Real Madrid, Toni Kroos.

Het Franse team wordt aangedreven door de energieke middenvelder van Juventus Paul Pogba. Ook België ontbreekt het niet aan sterren. Het koppel van de Premier League Eden Hazard en Kevin de Bruyne doet er alles aan om zijn eerste grote toernooi te winnen. De Rode Duivels zitten echter zonder hun geblesseerde aanvoerder Vincent Kompany. Superster van Zweden, de 34-jarige Zlatan Ibrahimovic, hoopt dat hij zal schitteren op een internationaal toernooi, wat voor de laatste keer zou kunnen zijn.

Nederland heeft zich niet weten te kwalificeren voor het toernooi in Frankrijk, wat betekent dat vleugelspeler van Bayern München, Arjen Robben, EK 2016 thuis bekijkt. Zijn clubgenoot Franck Ribery is niet opgenomen in de Franse ploeg, ondanks suggesties dat hij overweegt zijn internationale carrière te beëindigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May