APS wil omzichtigheid in grondenrechtenkwestie
09 Jun 2016, 18:22
foto
De wegbarricades nabij het dorp Wit Santi hebben voor veel ongerief gezorgd.


De Amazone Partij Suriname (APS) keurt het ten stelligste af dat de politie gezagdragers van het inheemse dorp Wit Santi gisteravond heeft aangehouden en afgevoerd. Zij wijst erop dat het in deze niet gaat om een criminele daad. .

Binnen de Surinaamse samenleving is de grondenrechtenkwestie al geruime tijd heet hangijzer, zegt de APS. Zij roept daarom de autoriteiten op om zeer omzichtig om te gaan met deze kwestie.

Tegelijkertijd pleit de partij voor meer betrokkenheid van de gemeenschappen bij de economische ontwikkelingen aldaar. “Samenspraak, samenwerking en wederzijds respect zijn de woorden voor duurzame ontwikkeling. Communicatie met dorpsbesturen is de daad.” Intimidatie en machtsvertoning vanuit de overheidsinstituten zal geen ontwikkeling brengen voor de gemeenschappen, benadrukt de APS die in beraad is over deze kwestie.

Bewoners van Wit Santi hadden de weg naar Zanderij nabij hun woongebied gisteravond gebarricadeerd nadat de twee inheems gezagdragers waren afgevoerd door de politie. Er is een geschil tussen het dorp en de NV Luchthavenbeheer. Na bemiddeling zijn de gezagdragers vrijgelaten en is de barricade opgeheven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May