Dc Ramdhani ter beschikking van minister Dikan
09 Jun 2016, 03:34
foto
Dc Aroenkoemar Ramdhani


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani heeft woensdag de leiding van het district overgedragen aan Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het vervangen van de dc, deel uitmaakt van het beleid. Ramdhani, zijn collega's Mavrick Boejoekoe (Paramacca) en Gracia Emanuel (Boven Suriname) worden ter beschikking gesteld van de minister.

Joeloemsingh heeft voorlopig de leiding overgenomen en zal verdere instructies afwachten. Ramdhani moet zich voorlopig aanmelden in Paramaribo bij Regionale Ontwikkeling. De overdracht aan Joeloemsingh heeft vrij plotseling plaatsgevonden. De minister zegt dat in feite per 1 juni de overdracht aan nieuwe dc's zou plaatsvinden. Besloten is om in afwachting daarvan, alvast de dc te ontlasten.

Ramdhani werd in augustus 2011 benoemd tot dc. Hij kreeg de leiding over Saramacca. In april vorig jaar werd hij overgeplaatst naar Coronie. Er zijn kandidaat-dc's klaargestoomd om over te nemen op enkele posten. De minister verwacht dat binnenkort hier uitvoering aan wordt gegeven. De kandidaten moeten nog benoemd en beëdigd worden door president Desi Bouterse. Dikan zegt dat ze al klaar zijn om het werk te verrichten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May