Moestadja op Internationale Arbeidsconferentie
09 Jun 2016, 14:33
foto
Minister Soewarto Moestadja spreekt de Internationale Arbeidsconferentie toe.


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid sprak woensdag de 105e Internationale Arbeidsconferentie (ILC) toe. Deze ILC wordt jaarlijks gehouden in Genève, Zwitserland. Moestadja deed in zijn toespraak verslag over de vorderingen die geboekt zijn in Suriname op het gebied van arbeidsbescherming, arbeidsverhoudingen, en werkgelegenheid in het kader van het Decent Work Country Programma.

Sedert Suriname in 1976 als onafhankelijke republiek lid is geworden van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) heeft het land zich verplicht om jaarlijks verslag te doen aan de conferentie over vorderingen die betrekking hebben op arbeid. De conferentie kan gezien worden als het internationaal parlement van de arbeid, waaraan afgevaardigden van de: overheid, werkgevers en werknemers, van 187 lidlanden deelnemen. Op de jaarlijkse ILC worden internationale arbeidsnormen in de vorm van verdragen en aanbevelingen aangenomen. Ook doen lidlanden verslag over de vorderingen die ze geboekt hebben op het gebied van arbeid.

De aandacht op deze conferentie werd gevestigd op het bouwen van een toekomst die gebaseerd is op menswaardig werk voor iedereen. Waardig werk wordt door de Internationale Arbeidsorganisatie gezien als een basisvoorwaarde voor wereldvrede en sociale rechtvaardigheid voor iedereen. Op deze conferentie doen de lidlanden ook verslag over de toepassing van arbeidsverdragen en -aanbevelingen in hun eigen land, meldt het ministerie van Arbeid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May