Suriname bereidt onderhandelingen met Alcoa voor
08 Jun 2016, 13:54
foto
Minister Regilio Dodson van NH


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is in een voorbereidende fase en is nog niet begonnen met het voeren van onderhandelingen met Alcoa over het inblazen van nieuw leven in de bauxietindustrie. Minister Regilio Dodson is door president Desi Bouterse gemachtigd om een intentieverklaring te tekenen met de Franse multinational Monaco Resources.

Minister Dodson zegt aan Starnieuws dat er nog een commissie moet worden benoemd die de onderhandelingen moet voeren met Alcoa. Als de Amerikaanse multinational Alcoa instemt met de verkoop van de Suralco-raffinaderij te Paranam, kan de samenwerking tussen Suriname en Monaco Resources verder worden uitgebouwd. Hierover moet er nog worden onderhandeld. De samenwerking richt zich op de bauxietreserves in het Bakhuysgebied. Suriname komt in met de bauxietreserves in deze samenwerking en wil daarvoor minimaal 30% van de aandelen hebben.

Wanneer de onderhandelingen zullen beginnen, zal NH daarover formele mededelingen doen aan de samenleving. Op dit moment kan de strategie volgens Dodson nog niet prijsgegeven worden. Er wordt een brede commissie samengesteld om te onderhandelen met Alcoa. Hierin zullen sectorspecialisten ook zitting hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May