Suriname haalt derde ronde Caribbean Cup
08 Jun 2016, 07:21
foto


Na de winstpartij op 4 juni in het André Kamperveen stadion tegen St. Vincent and the Grenadines (2-1), was het nog niet zeker of Suriname de volgende ronde van de Caribbean Cup zou halen. Dinsdag werd de laatste groepswedstrijd tussen St. Vincent en St. Kitts & Nevis gespeeld: 0-1. Suriname behoort met nog een te spelen afgebroken wedstrijd in deze ronde, alvast tot een van de vier beste runners up. Suriname staat momenteel genoteerd als derde beste nummer 2 van deze ronde.

St. Kitts gaat als groepswinnaar van poule 5 over naar de derde ronde. In totaal gaan 9 landen die verdeeld waren in 5 groepen van 3 landen, over naar de derde ronde. Deze zijn de groepswinnaars en de 4 beste nummers 2.
De wedstrijd die nog moet worden afgewerkt in deze ronde, is in poule 4 tussen Frans-Guyana en Bermuda. Na 40 minuten spelen stond Bermuda met 1-0 voor.

In de derde ronde doen 12 landen mee. Haïti, Jamaica en Trinidad komen dan vanwege directe plaatsing erbij. Indien de situatie ongewijzigd blijft, dan zal Suriname in deze ronde deelnemen in poule 2, waar Haïti en wederom St Kitts de opwachting maken. De mogelijkheid bestaat ook dat indien Suriname door de uitslag van de wedstrijd tussen Frans-Guyana en Bermuda als de vierde beste nummer twee eindigt, het dan in deze derde ronde in een groep komt samen met Guyana en Jamaica. De wedstrijden in de derde ronde worden in oktober dit jaar afgewerkt.

Slechts de groepswinnaars gaan over naar de finale van deze editie van de Caribbean Cup. Deze 4 landen plaatsen zich ook rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup.
De drie beste nummers 2 uit de derde ronde spelen wederom tegen elkaar. De winnaar komt dan in een CFU vs UNCAF play off systeem om zo ook een plaats te bemachtigen in de Concacaf Gold Cup 2017.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May