Hoefdraad heeft VES niet nodig voor herschrijven plan
08 Jun 2016, 04:14
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. (Beeld: ATV)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën reageert vrij bot op een vraag van Giwani Zeggen via ATV of de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) betrokken zal worden bij het herschrijven van het Stabiliteits- en Herstelplan. Hoefdraad maakt duidelijk de VES-voorzitter Winston Ramautarsing en zijn club niet nodig te hebben. Volgens Hoefdraad leveren zij ongefundeerd kritiek.

De minister beweert dat de VES vanaf 2010 een politieke agenda heeft. De VES deelde aan de Assembleecommissie mee dat het plan opnieuw geformuleerd moet worden en bood Pro Deo de diensten aan van de organisatie. De VES stelt dat zonder productie geen sociale ontwikkeling zal komen. Oplossingen zullen niet via middelen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) worden gevonden, maar door eigen inspanningen. De oorzaak van de crisis ligt volgens de VES niet in het buitenland, maar is gekomen door eigen tekortkomingen. Voor duurzame oplossingen is een Economisch Transformatie Programma nodig.

Hoefdraad merkt op dat Ramautarsing een landbouweconoom is. De leden van de VES zijn over het algemeen bedrijfseconomen. Zij zijn niet nodig. De mensen leveren kritiek om de kritiek, stelt de bewindsman. Hij vindt dat zij ook vrij bot hebben gereageerd op het plan dat volgens de minister zorgvuldig is voorbereid. Zij zijn niet constructief bezig. De minister stoort zich eraan dat de VES beweert dat er monetair wordt gefinancierd, terwijl er up-to-date cijfers te vinden zijn op de website van de Centrale Bank van Suriname. "De beste stuurlui staan aan wal," concludeert de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May