HI: Brandstofprijs niet eigendunkelijk verhogen
07 Jun 2016, 21:07
foto


Al dagen gonst het in het land dat brandstofprijzen omhoog zullen gaan. Het ministerie van Handel en Industrie (HI) zegt in een persbericht dat de prijzen niet zijn aangepast. De districtscommissaris van Para heeft vandaag een pompstation van Zanderij gesloten omdat de pompstationhouder de brandstofprijzen eigendunkelijk had verhoogd.

Het ministerie van Handel en Industrie benadrukt de instantie te zijn die bevoegd is de prijzen van benzine bij de pomp vast te stellen. Dit gebeurt in overleg met de oliemaatschappijen. Het eigendunkelijk wijzigen van de brandstofprijzen door servicestationshouders is dan ook niet toegestaan.

HI doet een beroep op de servicestationhouders de prijzen, die door de overheid zijn bepaald, te handhaven en niet het heft in eigen handen te nemen door verhoogde prijzen aan de consument door te rekenen. "Voor de goede orde kan worden gemeld, dat het besluit is genomen dat er op dit moment geen verhoging van de vastgestelde pompprijs zal plaatsvinden," zegt HI. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om formele berichten van HI af te wachten en niet in paniek te raken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May