Woning afgebrand in de Van Pettenpolder
07 Jun 2016, 20:13
foto
De woning is aan de Van Pettenpolder in Nickerie is van binnen geheel afgebrand.


Een laagbouw woning in steen opgetrokken is vanmiddag afgebrand aan de Jamesstraat in de Van Pettenpolder. Om 17.40 uur werd de melding gedaan door de politie van Nw. Nickerie. De brandweer was binnen vier minuten op het brandadres.

Hoofdbrandmeester Steve Sibelo zegt dat het sein 'brandmeester' al na 13 minuten is gegeven. Het gebouw is van binnen geheel uitgebrand. Alles is verloren gegaan; alleen de wanden van het gebouw zijn nog intact. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich naar de belendende panden kon uitbreiden. Sibelo geeft aan dat de melding waarschijnlijk laat binnen kwam omdat men eerst de politie gebeld, waardoor er kostbare minuten verloren zijn gegaan. Het publiek van Nickerie kan de brandweer rechtstreeks bellen op het nummer 231123.

Volgens verklaring van de bevelvoerder was het pand op dit moment niet bewoond. Het betreft een vakantiewoning van de familie Baboeram, die in dezelfde staat woont. Het huis was wel tegen brand verzekerd. De eigenaar van het pand zegt dat hij in Nw. Nickerie was toen hij hoorde dat er brand was. Hij snelde zich naar het huis maar het was al te laat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May