Rusland wil via overleg dispuut vertrekhal SLM oplossen
08 Jun 2016, 08:46
foto
Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme. (Foto: Raoul Lith)


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is ervan overtuigd dat het belang van Suriname gediend is met de uitvoering van het luchtvaartsectorplan. "De SLM krijgt een voorname rol," zegt de bewindsman in gesprek met journalisten. Binnen de SLM is er grote verontwaardiging over het onderbrengen van de vertrekhal op Zanderij bij NV Luchthavenbeheer.

Rusland merkt op dat er nog steeds gecommuniceerd wordt. De vakbond bij de SLM is niet van plan te accepteren dat de vertrekhal overgeheveld wordt naar NV Havenbeheer. De minister zegt dat ook met de vakbond gecommuniceerd wordt. Hij verwacht dat uiteindelijk alle betrokkenen zullen begrijpen dat het gaat om het belang van Suriname en de ontwikkeling van het toerisme.

De TCT-minister voert aan dat het systeem van 'land lord' gangbaar is in het luchtvaartgebeuren. De terreinen op Zanderij behoren toe aan NV Luchthavenbeheer. De SLM voert hiertegen aan dat er behoorlijke investeringen zijn gedaan in de gebouwen. Er is vaak getracht om titel op de grond te krijgen, zonder resultaat.

Rusland is ervan overtuigd dat via overleg een oplossing bereikt wordt met alle partijen. Er is een beleid ontwikkeld, waar mensen nog aan moeten wennen aan de nieuwe constructie. De minister voert aan dat alle partijen uiteindelijk er beter van zullen worden. Hij verwacht dat de plooien gladgestreken zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May