IMF publiceert intentieverklaringen met Suriname
07 Jun 2016, 09:44
foto


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zoals was afgesproken met Suriname, de ondersteunende documenten die vooraf zijn gegaan aan de lening van het fonds gepubliceerd. De Memorandum of Economic and Financial Policy, de Technical Memorandum of Understanding en de Memorandum of Understanding zijn nu publiekelijk gemaakt.

Starnieuws had al delen uit deze documenten gepubliceerd. In de documenten staan de maatregelen die de regering op de verschillende niveaus moet treffen. Het monetair beleid, het wisselkoersbeleid en de maatregelen in de financiële sector zijn daar onderdeel van. Het IMF heeft Suriname een lening verstrekt van US$ 478 miljoen. De eerste tranche van US$ 81 miljoen is al gestort op rekening van de Centrale Bank van Suriname en dient als ondersteuning van de internationale reserves.

De structurele hervormingen die de regering wil doorvoeren om de economie te stimuleren zijn ook aangehaald in de intentieverklaring. Door technische assistentie van het fonds, wil Suriname zijn statistieken op de rails brengen. Een tijdslijn waarbinnen deze maatregelen moeten zijn getroffen voor het tweejarig Stabilisatie- en Herstelprogramma is ook opgenomen in deze documenten.

U kunt de documenten hier downloaden.
pdf-icon.gif MOU_Suriname_-_IMF_051116.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May