Nisha Madaran viert succes met fans
07 Jun 2016, 08:37
foto
Nisha Madaran viert feest met haar fans. Haar videoclip is binnen een maand meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. (Foto's: René Gompers)


Tu Hi Mera Dil van Nisha Madaran is binnen een maand meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Een record voor een Surinaamse videoproductie. De artiest heeft met fans in de Times Mall de mijlpaal gevierd. “Ik voel mij zo gezegend,” reageert een blijde Nisha. “Ik ben nu zo gemotiveerd om nog meer grote projecten te gaan doen.”

De videoclip van het lied is nog geen maand geleden uitgebracht. In 26 dagen is deze ruim 1.1 miljoen keer bekeken in meer dan honderd landen. De organisatie is verbluft door het resultaat. Het is al eerder voorgekomen dat een Surinaamse video op YouTube miljoenen ‘views’ scoort, brengt producer Roberto Banel ter herinnering. Tuintje In Mijn Hart, beide versies van Damaru en Jan Smit zijn ruim twee miljoen keer bekeken, illustreert hij. “Maar die hebben er jaren over gedaan om die score te halen,” licht hij toe. “Deze clip is over de miljoen ‘views’ in nog geen maand. Dit is nog nooit eerder gebeurd.”

Voor Nisha is succes niet vreemd. Haar werk bestaat grotendeels uit ‘fusion’, een mix van muziek en zangstijlen. Zij heeft meerdere nummer 1 hits, solo en in samenwerking met andere artiesten, op haar naam staan. Tu Hi Mera Dil doet het ondertussen meer dan prima op de nationale hitlijsten; op sommige staat het langer dan enkele weken op nummer 1. Uiteraard levert het hoge aantal ‘views’ op YouTube wat geld op. “Maar ik verdien nog niet zoveel, nog niet,” lacht de artiest. Nisha is de fans heel erg dankbaar en voelt zich door hen gesterkt om steeds hogerop te gaan. Zij heeft als dank een verassing in petto; zij gaat een nieuw lied toevoegen aan de verzamel cd die binnenkort uitkomt. “Ik zal niet zeggen hoe het heet, anders is het geen verrassing meer,” zegt ze serieus.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May