LVV werkt aan nationaal agrarisch beleidsplan
04 Jun 2016, 10:13
foto
Marie Fleurkens van het Onderdirectoraat Veeteelt is bezig met zijn presentatie over Veeteelt. (Foto's: LVV)


Het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zal met assistentie van de Caricom en in samenwerking met belanghebbenden, een Nationaal Agrarisch Beleid en Actieplan formuleren. Donderdag is er een workshop georganiseerd voor stakeholders. Het doel van de workshop is om op basis van algemene consensus van alle stakeholders te komen tot het beleids- en actieplan, gericht op onder meer voedselzekerheid, voedselveiligheid en duurzame ontwikkeling in Suriname.

Het programma is in het kader van het regionaal project Agriculture Policy Programme’ (APP), dat wordt gefinancierd door het 10e Europees ontwikkelingsfonds (EOF) van de EU. Het is de bedoeling dat het nationaal agrarisch beleid in overeenstemming wordt gebracht met het reeds goedgekeurde regionaal agrarisch beleid: ’de "Community Agricuture Policy’ en ‘Regional Food and Nutrition Security Policy’.

Het programma wordt uitgevoerd door de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) in samenwerking met Caribbean Agriculture Research and Development Institute (CARDI) en het Caricom Secretariaat. Het algemeen doel van het APP is het helpen vergroten van de bijdrage, die de agrarische sector levert met betrekking tot het uitbannen van armoede, zegt de voorlichting van LVV. De begunstigde landen hierbij zijn de 16 Cariforum landen, waaronder Suriname. Het APP bestaat uit 3 componenten: Agrarisch Beleid, Onderzoek en Technologie en Ondernemerschap en Marktontwikkeling, waarbij de verantwoordelijkheid is van respectievelijk het Caricom Secretariaat, CARDI en IICA.

Donderdag zijn er presentaties en discussies gehouden over het gewenste beleid. Het ministerie heeft als taak de sector te faciliteren en de stakeholders maken daar integraal deel van uit. Het streven van het ministerie is om de productie in de agrarische sector te verhogen en dit zal ook bereikt worden als alle actoren een richting opkijken en een eenduidig beleid voeren, zegt LVV.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May