President naar Cuba voor ACS staatshoofden summit
03 Jun 2016, 12:44
foto


President Desi Bouterse gaat samen met first lady Ingrid Bouterse-Waldring en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën naar Cuba. Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken is al in Havana. De Cubaanse regering heeft een speciaal gecharterd vliegtuig ingezet om de Surinaamse delegatie op te halen en terug te vliegen. De president woont op 4 juni de zevende Staatshoofdenvergadering van de Associatie van Caribische Staten (ACS) bij in Havana. De delegatie wordt vandaag in Cuba verwacht.

Het kabinet van de president deelt mee dat alle 32 lidlanden van ACS verwacht worden op de conferentie. Er zal een actieplan worden aangenomen ter stimulering van de duurzame ontwikkeling van het Caribisch Gebied.

Suriname zal volgens het persbericht zich tijdens het onderhoud speciaal inzetten voor de erkenning van de kwetsbaarheid van de regio voor de negatieve gevolgen van klimaatsverandering. Gevraagd zal worden om hechter samen te werken om de gevolgen van klimaatsverandering aan te pakken.

De staatshoofden hebben een lijvige agenda af te werken, waarin belangrijke onderwerpen aan de orde komen. Het ligt ook in de bedoeling om Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied te proclameren als Vredeszone.

U kunt het persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif persbericht-1.pdf     pdf-icon.gif persbericht_deel_2.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May