Jubileumeditie Copa America begint vandaag
03 Jun 2016, 09:52
foto
De vier groepen waarin de zestien deelnemende landen van Copa America zijn ingedeeld.


'Copa America centenario' markeert het honderdjarige bestaan van de voetbalkrachtmeting in de Zuid- en Midden-Amerikaanse regio. Aan deze editie die voor het eerst buiten Zuid-Amerika wordt gehouden, nemen 16 landen deel. De Copa America is de oudste regionale voetbalcompetitie ter wereld. Het toernooi wordt in 10 steden van gastland Amerika afgewerkt en de huidige kampioen is Chili.

De volgende landen zullen elkaar van 3 - 26 juni bekampen: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Haïti, Jamaica, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Amerika en Venezuela.

De deelnemers zijn verdeeld in de groepen A-D. In groep A hebben zitting: Amerika, Colombia, Costa Rica en Paraguay. In groep B treffen Brazilië, Ecuador, Haïti en Peru elkaar. Groep C bestaat uit: Mexico, Uruguay, Jamaica en Venezuela. In de laatste groep staan Argentinië, Chili, Panama en Bolivia tegen elkaar.

De openingswedstrijd tussen Amerika en Colombia, staat geprogrammeerd voor vrijdag 3 juni om 22:30 uur. in het Levi's stadion te Santa Clara.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May