Santokhi: Enorme politiemacht bij DNA gebouw onnodig
02 Jun 2016, 22:24
foto
Naast gewone politie was ook de oproerpolitie aanwezig bij het gebouw van De Nationale Assemblee tijdens het aanbieden van de petitie. (Foto's: Raoul Lith)


Het enorme aantal politieagenten bij het gebouw van De Nationale Assemblee tijdens de protestdemonstratie vandaag, was bijzonder opvallend. Toen de menigte ter plekke aankwam, zei de VHP-voorzitter die hen verwelkomde dat hij het jammer vindt dat bij het huis van de democratie, zoveel politiemacht wordt getoond.

"Van harte welkom, van harte welkom. Wij vinden het jammer dat jullie hier verwelkomd worden met zoveel politiemacht. Dat is niet de bedoeling. Ik heb in ieder geval aan de voorzitter van het parlement duidelijk gemaakt dat het om een vreedzame betoging gaat," zei Santokhi aan de mensen die deelnamen aan de protestmanifestatie.

De VHP-voorzitter, die commissaris van politie was en minister van Justitie en Politie, zei dat het publiek altijd toegang moet hebben tot het parlement en dat zoveel politiemacht niet nodig is. Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) die ex-buurtmanager is, zei dat de politie er is om te zorgen voor de veiligheid. Hij heeft daar geen moeite mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May