SLM-bond bezorgd over mogelijk afstoten vertrekhal
02 Jun 2016, 00:01
foto
Robby Maaijen, voorzitter van de bond bij de SLM. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is er bezorgd over dat de vertrekhal te Zanderij wordt afgestoten naar NV Luchthavenbeheer. Bondsvoorzitter Robby Maaijen heeft woensdag met zijn leden vergaderd over de situatie. Het personeel is onzeker over zijn toekomst en dat van het bedrijf. Veel mensen vrezen dat ze hun baan zullen verliezen. Maaijen zegt in gesprek met Starnieuws dat er een onderhoud is geweest met de directie van het bedrijf en minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme.

Uit de gesprekken kan de bond opmaken dat het niet om loos alarm gaat. De minister heeft aangegeven dat het bedrijf wordt gerationaliseerd. Volgens de bewindsman is er geen definitief besluit genomen. Er worden verschillende opties bekeken. "Wij blijven wakker en zullen onze ogen en oren in het veld goed gebruiken. Na het gesprek met de minister hebben wij een goed gevoel, maar wij krijgen nog antwoord," zegt de vakbondsleider.

Maaijen wijst er op dat diverse afdelingen van de SLM op Zanderij zijn gehuisvest. Het gaat om onder andere de vertrekhal, de catering, de cargo en de technische dienst. De SLM heeft veel geld gestopt in vooral de vertrek- en aankomsthal, maar de titel op de grond heeft het bedrijf nooit gekregen. Indien de vertrekhal in handen komt van NV Luchthavenbeheer, zal de SLM volgens de vakbondsleider miljoenen aan inkomsten derven. Dit zal de nekslag van het bedrijf zijn.

Deskundigen hebben een rapport opgesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, vertelt de vakbondsleider. Terwijl de aanbevelingen worden uitgewerkt om het bedrijf gezond te maken, wordt er volgens hem in het proces ingegrepen. De bond zal niet toestaan dat mensen hun baan verliezen en in onzekerheid hun werk doen. De rust moet weer terugkeren bij de mensen. Tijdens de vergadering hebben de leden uiting gegeven aan hun bezorgdheid. Niemand is nu zeker van de toekomst. De bond wil garanties hebben dat het bedrijf niet wordt uitgehold, terwijl er juist wordt gewerkt aan de gezondmaking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May