BVSS-voorzitter neemt het op voor vrijwilligers
01 Jun 2016, 13:27
foto
Minister Abdoelgafoer en BVSS-voorzitter Purcy Olivieira drukken elkaar de hand. (Foto: S en J)


Het bestuur van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) heeft met minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken gesproken over de bijdrage van de vereniging aan het gezond maken en houden van de samenleving. Volgens BVSS-voorzitter Purcy Olivieira, moet er meer gedaan worden voor vrijwilligers die zich bij diverse activiteiten inzetten.

Het ministerie en de BVSS hebben als prioriteit het tegengaan van stress en chronische ziekten met behulp van sport. “Rekening houdend met de faciliterende en coördinerende rol van het ministerie, zou de BVSS een partner moeten zijn in veel dat er gedaan wordt. De kundigheid zal in de toekomst worden ingezet”, zegt Abdoelgafoer.

De Avond Vier Daagse is een bekende, maar niet de enige activiteit van de BVSS. BVSS-voorzitter Purcy Olivieira gaf onder meer informatie over de tweedaagse loop van Coronie en Nickerie. De BVSS neemt dan een team mee om de bloeddruk en suikerspiegel van de bewoners te checken. “Het is al twee keer bewezen dat tijdens deze metingen mensen acuut opgenomen moesten worden, omdat hun suiker te hoog was ”, zegt Olivieira. Hij geeft aan dat er meer voor vrijwilligers gedaan moet worden in Suriname. De organisatie werkt overwegend met vrijwilligers, dus opkomen voor deze groep is een verplichting, meent hij.

Olivieira zei tijdens de 50e verjaardag van de BVSS dat er als gift een wandel- en trimparcour opgezet zal worden voor de samenleving. “Door wisseling van de wacht zijn er wat afspraken gestagneerd, vandaar dat er nu wederom een beroep wordt gedaan om ondanks de uitdagende situatie in te springen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May