TOP40: Tu Hi Mera Dil nationale nummer 1
27 May 2016, 20:23
foto
De artiest Nisha Madaran.


Na een handvol top10 hits en 'Pyar Hamara', een nummer 1 voor 5 weken in de Nationale Top40, heeft Nisha Madaran het weer weten klaar te spelen. Haar nieuwe geheel eigen compositie 'Tu Hi Mera Dil' haalt in zijn derde week de nummer 1 in de Nationale Hitlijst. Nisha zingt er in twee talen namelijk Hindi en Engels. Behalve de prominente zoukbeat hoor je verder Oosterse en een stukje Indiaas klassiek in dit arrangement.

Behalve dat de muziekproductie frequent te horen is op lokale radio en tv zenders, haalt de bijbehorende muziekvideo naar Surinaamse begrippen absolute pieken qua aantal views. De clip die op 14 mei gelanceerd is op Youtube is binnen twee weken meer dan een half miljoen keer bekeken.

De 28-jarige Nisha Madaran die tot nu toe vooral bekend staat om haar covers en fusions belooft veel meer eigen composities te brengen. Covers zijn leuk, maar als het in je zit om zelf te schrijven dan moet je het doen, vertelt ze in de Top40 deze week.

Nisha is student rechten aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Open Universiteit van Nederland en studeert als alles goed zit over een jaar af. Ze zong als meisje van 5 á 6 jaar al en begon op haar 16e reeds te zingen in haar vaste band Nice & Easy. Ze deed mee aan het scholieren zangcontest en heeft ook deelgenomen aan HindiPop 2013. Daarna werd ze gevraagd om met bands als Yaadgaar Orchestra, Diamonds2000 op te treden bij grote shows, waarbij ze met nationale en internationale artiesten gezongen heeft uit Nederland en India.
Advertenties

Saturday 03 June
Friday 02 June
Thursday 01 June