SCCN wacht op Telesur voor landelijke ontvangst
24 May 2016, 20:37
foto


Ruim 500 Coronianen hebben een verzoekschrift ingediend bij de directie van SCCN om faciliteiten te creëren opdat deze zender ontvangen kan worden in het 'cocosdistrict'. Coronie wil ook de Europese Kampioenschappen Voetbal zien die de volgende maand beginnen. SCCN heeft de rechten voor het uitzenden van het EK-voetbal.

Isfahany Nagessersing, directeur van SCCN, om een reactie gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws de petitie te hebben ontvangen. "SCCN is afhankelijk van Telesur om de verbinding tot stand te brengen. De steunzenders, om niet alleen in Coronie, maar landelijk bereikbaar te zijn, heeft SCCN al enkele maanden in bezit. Met Telesur zijn de afspraken reeds een tijdje gaande en het wachten is op het bedrijf om over te gaan tot het plaatsen van de zenders,"zegt de SCCN-directeur.

In het verzoek wordt gesteld dat Saramacca en Nickerie SCCN wel kunnen ontvangen en dat het dus niet moeilijk kan zijn om ook Coronie te voorzien van digitale SCCN uitzendingen. Op dit moment zijn in Coronie alleen STVS en ATV digitaal en Apintie analoog te ontvangen. De ondertekenaars van de brief rekenen op een positief antwoord, zodat zij in de toekomst dit tv-station dat bekend staat om zijn vele sportuitzendingen, te kunnen ontvangen.

Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September