SZF zal medische zorg kinderen en 60+ overnemen
23 May 2016, 17:03
foto


Staatsziekenfonds (SZF) zal per 1 juni de basiszorgverzekering voor kinderen tussen 0-16 jaar en personen die zestig en ouder zijn, overnemen. De regering heeft vandaag aan Self Reliance te kennen gegeven dat gezien de precaire financiële situatie het contract wordt beëindigd. Toen de brief naar Self Reliance werd verzonden, was SZF nog niet gevraagd om de dienstverlening over te nemen.

Rick Kromodihardjo, directeur van SZF, bevestigt dat intussen contact is gemaakt met het staatsbedrijf. SZF heeft op verzoek van de regering ermee ingestemd om de dienstverlening in zijn portefeuille op te nemen. "Volgens de verklaring van de regering is zij thans tot het inzicht gekomen dat het SZF als werkarm van de Staat de beste organisatie is voor het bieden van de medische dienstverlening. Bij het SZF speelt namelijk geen winstbejag mee in de beleidsbepaling en vloeien eventuele positieve financiële resultaten terug in de sector," zegt Kromodihardjo.

Het SZF zal zich dan ook inzetten om de naar hem gedelegeerde taken goed uit te voeren. Het SZF zal heel binnenkort in overleg treden met alle betrokkenen binnen de gezondheidssector om de dienstverlening naar deze groepen toe ongestoord te continueren. Ook de belanghebbenden zullen middels de media op de hoogte worden gehouden omtrent deze overschakeling.

Voor vragen en/of opmerkingen kan men zich telefonisch in verbinding stellen met het SZF op het tel.no 477101 toestel nrs. 407 en 414 en 427714.
Via de website middels het invullen van het contactformulier of via Facebook bent u ook welkom met uw vragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May