Grote beurt voor waterhuishouding van Para
20 May 2016, 20:56
foto
Districtscommissaris Armand Jurel (L) geeft het startsein voor de werkzaamheden. (Foto's: BIC Para)


De opschoning van de waterhuishouding van Para is vandaag begonnen. De grootscheepse actie gebeurt met ondersteuning van het ministerie van Openbare Werken en startte met het uitgraven van de Hoykreek in haar volle 17 kilometer lengte.

De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, gaf met het inzetten van de graafmachine het startsein voor het uitgraven van alle kreken, afvoerkanalen en lozingen in Para. Jurel noemt deze werkzaamheden "prioriteitsmaatregelen".

De Hoykreek is een zijtak van de Pararivier en zorgt voor de afwatering van de woongebieden Rijsdijk, Bernharddorp, Indira Ghandiweg, Plantage Osembo en Onverwagt. De afvoertrenzen en hoofdlozingen in het Rijsdijk- en Bernharddorpgebied worden ook schoongemaakt en uitgediept en de indira Ghandiweg volgt maandag, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Jurel zegt dat er op verschillende fronten gewerkt zal worden. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal in het Oostelijk deel van Para ook meehelpen bij het ophalen en opschonen van de kanalen en hoofdlozingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May