CLAD-onderzoek Telesur nog niet afgerond
21 May 2016, 07:54
foto
Kenneth Muringen en Dirk Currie van Telesur zijn vorig jaar december ontslagen.


Sinds het vertrek van voormalige Telesur-directeur Dirk Currie en ex- commercieel directeur Kenneth Muringen, is de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) een onderzoek gestart bij dit bedrijf. Aanvankelijk was de afdeling Kapitale Delicten van de politie bezig met een onderzoek naar mogelijke malversaties binnen het bedrijf.

De raad van commissarissen, onder leiding van Gardelito Hew A Kee, had een onderzoek laten instellen, om na te gaan of er financiële malversaties zijn gepleegd.

De informatie die is verzameld bleek erg cijfermatig en veel omvattend te zijn. Aangezien de politie niet de nodige deskundigheid in huis heeft, is geadviseerd een CLAD-onderzoek in te stellen bij dit staatsbedrijf. Vooralsnog is er geen strafklacht ingediend tegen deze twee ex-directieleden. Verwacht wordt dat het onderzoek dat al enkele maanden duurt, binnenkort wordt afgerond.

In november vorig jaar zijn Currie en Muringen ontheven. Een maand later werden ze beiden ontslagen. Mike Antonius is eerder deze maand benoemd tot onderdirecteur Commerciële Zaken van Telesur. Hij is per direct ook belast met de waarneming van de functie van directeur bij dit communicatiebedrijf.


Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May