Dochters getuigen in verkrachtingszaak tegen hun vader
20 May 2016, 04:38
foto


Twee dochters hebben op de rechtszitting van donderdag tegenover kantonrechter Sieglien Wijnhard verklaard hoe hun vader hen verkracht en misbruikt heeft. Rudolf N. wordt verkrachting, feitelijke aanranding en ontucht, verweten. Het oudste slachtoffer is inmiddels 27 jaar oud. Huilend vertelde ze dat zij op haar vijftiende verkracht werd door haar vader.

Het meisje was alleen thuis. De moeder was naar het werk. De vader sommeerde haar om haar broek te zakken en hield haar voor dat hij op haar zou liggen. De vader zou hierna haar verkracht hebben. De dochter was bang en had flink gehuild en zich verzet. Daarna verkrachtte hij haar na een week weer. Bij de derde keer wist het toen vijftienjarige meisje te ontsnappen door het huis uit te gaan. Ze ging bij haar tante wonen. Over het feit had zij nooit een woord gerept. Haar moeder wist van niets.

Ze was bang voor huisvredebreuk. Ook dacht zij eraan hoe de overige kinderen die klein waren, gevoed en verzorgd zouden worden. Maar, het trauma is haar nooit ontgaan. Ze kon haar tranen niet bedwingen en maakte de aanwezigen in de rechtszaal emotioneel. Ze besloot nu te praten, nadat haar vader zich vergreep aan haar jongere zus die nu vijftien jaar oud is. Ze merkte op dat zij haar vader heeft vergeven. Het is een zware tijd en nu heeft zij zelf drie kinderen.

Het jongste meisje werd in de raadkamer gehoord. Ze bleef huilen in de rechtszaal en kon geen woord uitbrengen in het bijzijn van haar vader. In de raadkamer vertelde zij dat de vader haar kleren liet weghalen. Zij stribbelde tegen en verzette zich tegen haar vader. De moeder kwam net van het werk binnen en zag dat haar echtgenoot het kind tegen haar wil bezig was te misbruiken. Ze greep meteen in. De verdachte verklaarde dat het allemaal niet waar is. Hij zei dat het meisje in haar ondergoed bij hem stond om iets in zijn mobiel te regelen. Toen zag zijn vrouw dat en ze vond het verdacht. Ze deed toen aangifte tegen de vader. Het kind bleef erbij dat haar vader haar verkrachtte.

De vader zei aan de kantonrechter dat hij niet aan het oudste kind is gekomen. Toen de rechter hem met zijn dochter confronteerde, bekende hij de feiten gepleegd te hebben. Hij beweerde dat hij niet wist wat er allemaal in hem op dat moment omging. Wijnhard voerde aan dat de verdachte als vader, de kinderen beschermd zou moeten hebben. Hij heeft juist hun leven vernietigd en hen getraumatiseerd. Deze zaak zal op 16 juni verder behandeld worden. Het Openbaar ministerie zal zijn strafeis presenteren en advocaat Georgette Leter zal pleiten voor Rudolf N.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May